Vytisknout tuto stránku

Jaké jsou současné průměrné úrokové sazby hypoték v ČR? Známe odpověď!

Informace o historicky nejnižších úrokových sazbách hypoték se na nás valí ze všech stran. Výhodný hypoteční úvěr bude možno sjednat ještě zhruba do konce roku 2014. Počátkem roku následujícího pak očekávají přední finanční analytici postupný nárůst těchto sazeb. Kolik však činí aktuální úroková sazba a jaký je její vývoj? 

Jaké jsou současné průměrné úrokové sazby hypoték v ČR? Známe odpověď!

Aktuální průměrná úroková sazba

Úrokové sazby hypotečních úvěrů pokořují jeden historický rekord za druhým. Dávno jsou pryč doby, kdy průměrný úrok dosahoval hranice 6 i 5 %. Dnešní úrokové sazby se zastavily na hranici 2 – 3 % a jejich pád bude možno pozorovat ještě zhruba do konce roku. Průměrná úroková sazba pro měsíc říjen činila 2,51 %, což je zhruba o 14 procentních bodů méně, než sazba z měsíce srpna. A poklesům určitě není konec. Během listopadu 2014 se pak očekává, že průměrná sazba klesne pod historických 2,5 %!

Jak na tom byly sazby v roce 2014?

Rok 2014 se nesl v duchu 3% úrokových sazeb. Konkrétně v lednu činila sazba 3,08 %.únoru se sazba snížila na 3,01 % a začala atakovat tříprocentní hranici. Tu pokořila v březnu, kdy činila průměrná úroková sazba 2,93 %. A snižování sazeb pokračovalo i v měsících následujících. Duben se nesl ve znamení 2,88 % a v květnu jste mohli sjednat hypotéku s úrokem 2,81 %. Během letních měsíců snižování sazeb nabralo na rychlosti ještě o poznání více. Červnová průměrná sazba činila 2,76 % a ta červencová dokonce 2,72 %. Zájem o uzavírání hypotečních úvěrů byl ze strany klientů nemalý. Vždyť každým dnem jsme očekávali značný nárůst sazeb. Ten se ovšem nekonal, o čemž informoval druhý odstavec tohoto článku.

Uzavření hypotéky neodkládejte!

Pokud jste doposud váhali a o hypotečním úvěru pouze uvažovali, máte nejvyšší čas realizovat jeho uzavření. Z výše uvedeného je patrné, že úrokové sazby hypoték nemohou klesat věčně a dle prognóz finančních odborníků nastane zlom na přelomu roku 2014 a počátkem roku 2015. Šanci na hypotéku zatíženou průměrnou sazbou, která se jen zlehka dotkne 2,5 %, tedy máte zhruba ještě jeden měsíc. Proto na nic nečekejte a splňte si svůj velký sen o vlastním bydlení s výhodnou úrokovou sazbou třeba ještě dnes.

Úrok 1,79 % není smyšleným příběhem

Až do této chvíle jsme se bavili o úrokových sazbách, začínajících číslem 2. Ovšem přes makléře Gepard Finance můžete získat hypotéku zatíženou neuvěřitelným úrokem činícím 1,79 %! Ano, čtete správně. Jedná se o bezkonkurenčně nejvýhodnější nabídku na našem trhu, kterou můžete získat i vy. Zjistěte, jak na to, porovnejte jednotlivé nabídky tuzemských bank nebo se přímo domluvte na osobní schůzce s makléřem společnosti Gepard Finance. Věříme, že i vám pomůžeme splnit sen o komfortním rodinném bydlení, jež získáte doslova „za hubičku“.

  

Svoji hypotéku si vyzkoušejte nanečisto.

  
Použijte HYPOTEČNÍ KALKULAČKU

 

tlačítko porovnat hypotéky

  

Gepard s kalkulačkou

 

Sdílejte článek

Podobné články z blogu

ČNB šokovala trh. Základní úroková sazba se přiblížila k 6 %

Česká národní banka na svém posledním zasedání mírně šokovala trh, když rozhodla o zvýšení základní úrokové sazby o 0,75 procentního bodu na 5,75 %. Ta se tak dostala na nejvyšší úroveň za více než 20 let. Zvýšení sazeb se brzy projeví v dalším...

Základní úroková sazba vzrostla na 5 %. ČNB je připravena pokračovat ve zvyšování

Česká národní banka zvýšila na svém posledním zasedání základní úrokovou sazbu o 0,5 procentního bodu na 5 %. Navýšení úrokových sazeb bylo očekávané. Stála za ním rostoucí inflace a snaha centrální banky o tlumení inflačních očekávání. Ve...

Další zvyšování sazeb. Komu se zdraží hypotéky?

Bankovní rada ČNB na svém posledním jednání zvýšila dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 125 bazických bodů na 2,75 %. Navýšení sazby překvapením nebylo, odbornou i laickou veřejnost zaskočilo spíše to, o kolik se sazba navýšila. Základní...